[email protected]
Τηλέφωνο
6947562714
rent room peramos kavala hotel , Ξενοδοχείο πέραμος Καβάλας

Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

ενοικιαζόμενα δωμάτια πέραμος καβάλα

Όταν ήρθε η στιγμή να αποτυπώσω τις σκέψεις μου πως θα ήθελα να είναι το κατάλυμά μου, βρέθηκα μπροστά σε πολλά  διλήμματα για το πώς θα έφθανα να έχω χώρους άνετους, σύγχρονους, πρακτικούς στη χρήση, να δίνουν την μοναδικότητα στην κατασκευή και να μην είναι ξενοδοχειακού τύπου.
Αν και δεν είμαι αρχιτέκτονας προσπάθησα με την εμπειρία και το μεράκι μου να προσαρμόσω μια κατασκευή της δεκαετίας του 1960 στις σημερινές αντιλήψεις  ώστε όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή για να δοθεί σε χρήση να γίνει  αποδεκτή . Χρησιμοποίησα όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και υλικά ώστε το αποτέλεσμα  να εμπνέει σεβασμό στους ταξιδιώτες μας και να τους βοηθά να πλημμυρίζουν από την ευφορία των συναισθημάτων τους.

 

Το κτίριο απλώνεται σε τρία επίπεδα

Στο ισόγειο που έχουμε δύο διαφορετικές χρήσεις, τους χώρους διαμονής με δύο στούντιο και την υποδοχή με την μεγάλη αυλή και την θάλασσα να κυριαρχεί στα βλέμματα μας.
Στον όροφο που έχει αμιγώς χρήση διαμονής όπου τα  τρία στούντιο έχουν θέα την θάλασσα ενώ ένα στούντιο και ένα δίχωρο διαμέρισμα έχουν βλέπουν στο βουνό.
Τέλος η κατασκευής ολοκληρώνεται με το υπόγειο όπου βρίσκονται οι αποθήκες , οι συσκευές τις καθαριότητας των κλινοσκεπασμάτων  και του ζεστού νερού χρήσεις.
Όταν ξεκίνησε η κατασκευή χρησιμοποίησα ότι πιο σύγχρονα υλικά υπήρχαν για να έχω καλαίσθητο και πρακτικό αποτέλεσμα που να βοηθά στην φιλοξενία με άνεση στους ταξιδευτές μας.

Ηχομόνωση: Όλη οι χώροι είναι ηχομονωμένοι στους εσωτερικούς τοίχους με ορυκτοβάμβακα πάνω σε τοιχοποιία και διπλή στρώση γυψοσανίδας.
Μόνωση : Όλο το κτίριο έχει θερμομονωθεί εξωτερικά με  διογκωμένη πολυστερίνη εμποτισμένη με γραφίτη για καλύτερα αποτελέσματα.
Κλιματισμός :  Όλοι οι χώροι εξυπηρετούνται με κεντρικό σύστημα κλιματισμού με πλήρη αυτονομία των δωματίων.
Ζεστά νερά: Χρησιμοποιούμε την ηλιακή ενέργεια που υποστηρίζεται από μία αντλία θερμότητας ώστε το νερό να είναι άφθονο όλες τις ώρες της ημέρας.
Τηλεοράσεις – διαδίκτυο. Η ενημέρωση και η ψυχαγωγία παρέχονται στους χώρους με τηλεοράσεις flat 32’’ που συνδέονται με ψηφιακούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ παρέχεται και η σύνδεση με τρεις δορυφόρους που καλύπτουν Ευρωπαϊκές , Ασιατικές και Αραβικές χώρες. Το διαδίκτυο είναι  ελεύθερο με  wi-fi  και  Ethernet σε όλους τους χώρους του καταλύματος
Κρεβάτια : Κυρίαρχο στοιχείο για ένα ταξιδευτή είναι ο ύπνος εδώ φροντίσαμε ο Μορφέας να μείνει  ευχαριστημένος  από τα χειροποίητα μεταλλικά κρεβάτια που βλέπουν στο πέλαγος ενώ στα δωμάτια που βλέπουν στο βουνό είναι χτιστά, καλυμμένα με πατητή τσιμεντοκονία και τα στρώματα είναι πόκετ με ανεξάρτητα ελατήρια και οικολογικά υφάσματα.
 

Τέλος ολοκληρώνοντας αυτή την ξενάγηση στο κατάλυμα, φροντίσαμε στα δωμάτια με θέα στην θάλασσα της Νέα Περάμου Καβάλας τα δάπεδα να είναι από πλακάκια με τα χρώματα της θάλασσας να κυριαρχούν στους  χώρους τους. Στα δωμάτια με θέα στο βουνό δόθηκε μια ιδιαιτερότητα στην κατασκευή τους, που έχει τις ρίζες τις στα παλιά νησιώτικα σπίτια του Αιγαίου πελάγους. Τα χτιστά κρεβάτια και κομοδίνα  την πατητή τσιμεντοκονία στα δάπεδα και τα γήινα χρώματα επιβάλλονται στους χώρους.